Kalvar och kalvdans..

På grund av att vi denna vecka fått tre kalvar så finns för tillfället råmjölk att göra kalvdans med att köpa i kiosken... Beroende på åtgång och kalvningar är det en vara som ibland finns och ibland inte.. Vi prioriterar först och främst att kalven ska få sina mål och att vi har ett lager ifall någon ko skulle bli sjuk men all råmjölk som blir över hamnar i kiosken..

Ostkiosken åter öppnad..

Nu finns samtliga varor att köpa i Ostkiosken igen:) 

Tips:

Om ni inte vet vad ni ska göra om ni har e bit ko ost över, riv den och använd som vanlig ost i sås, över paj eller på varma mackor.. Det enda man måste komma ihåg är att inte salta så mycket eftersom saltosten redan är salt. 

Har osten börjat torka??
Linda in den i ren fuktig handduk så blir den mjuk igen.. 


Är osten för salt?
Lägg den i lite vatten för då drar vattnet ut saltet

För lite salt?
Snabba sättet: salta mera på ostbiten.. Har du längre tid på dig så blanda saltlake och lägg ner den en stund till..
Två dagar brukar vi ha våra ostar i saltlake men beroende på åtgång så kan tidierna variera och därför är osten mer eller mindre salt..



Glad midsommar önskar OSTKIOSKEN!



GLAD MIDSOMMAR!!!!!


Vid våran kiosk betar nu ett marsvin, nytillskotten är en luvhöna som har ruvat fram 8 stycken söta små kycklingar. De är födda 17/6 och hur gulliga som helst=)


Midsommar är en av de stora "osthelgerna" och trots Astrids ystande morgon och kväll har åter igen lagret på saltost sinat men hon gör sitt bästa för att få ost så fort som möjligt igen.

Prinsessor


Prinsessorna Madelene och Viktoria har varit på besök i Långhed och järvsö på en fäbovallsdag... De åt bland annat bröd från Lillemors bak och ostkioskens ost.. Enligt uppgift uppskattade de det och hela resan som var en födelsepresent från Fäboföreningen:)  

http://helahalsingland.se/ovanaker/alfta/1.1126027

Bo hos oss..




Vi har verksamheten Bo på Hälsingegård som innebär att man bor i genuin Hälsingegårdsmiljö med manglade lakan och frukost som till stor del är från gården. Toalett och dusch finns i separat byggnad. 





Söker du en övernattningsupplevelse?

Kom och bo i vår transformator, den ligger belägen på en åker med kor som betar bredvid.

Ved till kaminen och levande ljus skapar en mysig kväll och natt. Frukostkorg får man med sig och den kan man äta på den lilla terrassen.

Våningsäng med sängkläder och plats för två personer, närbeläget dass och dusch och mulltoa finns inom fyra minuters gångavstånd.


RSS 2.0