med kameran i ysteriet..
Nystekt stekost redo att förpackas..
Saltost i grytan...
Mor fogar samman osten...
Saltost och Stekost.. Stekosten görs fortfarande i trätrög men saltosten
har fått böja sig för modernare material
Mera ost..
Ostkaka ser så gott ut i ugnen!!!
Ost i saltlake och ostkaka redo för förpackning.. Filen används i osten för att få
rätt bakteriebalans
Gårdagens ostkaka redo att packeteras..
Messmörskok..
Lite bilder på messmörskoket den 6/7 2009...
Runt elva... Just kokat upp och risken för överkok är hög...
Runt tre.. Fortfarande ganska ljus färg men kokar för fullt... Vi har just hällt i den sista messan, därför är det åter skum på vilket annars det bara är alldeles i början....
Vispas ska det göra i slutet... Nu är messmöret klart och klockan är 19.00... imorgon silar man det och sedan hamnar det i ostkiosken...
Varje dag när Astrid gör ost har hönan som kallas Hunden lärt sig att Astrid
kastar ut ostmassa som hamnat i messan på gården... Så Hunden(hönan)
står alltid redo att äta av den goda osten... Hönan kallas Hunden för hon är
helt tam och finns alltid runtomkring, redo för käk...