med kameran i ysteriet..


Nystekt stekost redo att förpackas..


Saltost i grytan...

Mor fogar samman osten...

Saltost och Stekost.. Stekosten görs fortfarande i trätrög men saltosten
har fått böja sig för modernare material


Mera ost..



Ostkaka ser så gott ut i ugnen!!!


Ost i saltlake och ostkaka redo för förpackning.. Filen används i osten för att få 
rätt bakteriebalans


Gårdagens ostkaka redo att packeteras..



Messmörskok..

Lite bilder på messmörskoket den 6/7 2009... 


Runt elva... Just kokat upp och risken för överkok är hög...
Runt tre.. Fortfarande ganska ljus färg men kokar för fullt... Vi har just hällt i den sista messan, därför är det åter skum på vilket annars det bara är alldeles i början....

Vispas ska det göra i slutet... Nu är messmöret klart och klockan är 19.00... imorgon silar man det och sedan hamnar det i ostkiosken... 

Varje dag när Astrid gör ost har hönan som kallas Hunden lärt sig att Astrid
kastar ut ostmassa som hamnat i messan på gården... Så Hunden(hönan)
står alltid redo att äta av den goda osten... Hönan kallas Hunden för hon är
helt tam och finns alltid runtomkring, redo för käk...





RSS 2.0